Skip to content

opvolgers vinden

Waarom?
Studenten overhalen om te solliciteren is niet makkelijk: het bestuurs- of raadswerk kost wekelijks tijd, je zit er meteen een jaar ‘aan vast’, het is misschien wel heel suf en bovendien levert het vást studievertraging op. Overhalen is een kunst. En héb je eenmaal sollicitanten, hoe krijg je dan eerlijk antwoord op je vragen? Hoe voorkom je een vragenvuur? En waar mag/ga je hen op beoordelen?

De training
Het doel is dat jullie de juiste opvolgers kunnen vinden. De training bevat meestal onderdelen zoals onderstaand, waarbij we vooraf kunnen afstemmen waarop jullie graag de nadruk leggen:

 1. Gewenste kwaliteiten
  wat zoek je in kandidaten m.b.t. mentaliteit, motivatie, vaardigheden, kennis en ervaring?
 2. Wervingsaanpak
  wat bied jij, waar ga je zoeken en hoe bereik je die mensen het best?
 3. Sollicitatiegesprek
  ontwerp het gesprek: hoe kom je wát te weten en hoe krijg je eerlijk antwoord op je vragen?
 4. Het gesprek oefenen
  ontdek hoe je sollicitatiecommissie het best functioneert
 5. Plan en beslis
  borg jullie voornemens met een concreet plan van aanpak

Op maat
Deze training bouwt op wat jullie nodig hebben: jullie raad / vereniging is anders dan anderen en jullie stijl en zoektocht is dus ook anders. Jullie bepalen hoe jullie wát in kandidaten willen vinden, zodat jullie de training uitlopen met een concreet plan.

Testimonial
Bart Heerema, voorzitter studentenraad Faculteit der Letteren ’10-’11: “Wij hebben onlangs de sollicitaties voor de nieuwe fSr-leden gehad en mede dankzij deze training waren deze een groot succes.”