Skip to content

starttraining

Waarom
Je team is samengesteld, na korte ontmoetingen is het tijd om meters te gaan maken! Maar wat is die samenwerking eigenlijk? Welke kwaliteiten en valkuilen herkennen jullie in elkaar, hoe gaan jullie elkaar aanmoedigen en feedback geven, wat zijn jullie teamwaarden en willen jullie wel een huisreglement? Tijd voor een stevig samenwerkingsfundament.

De training
Doel van de training is dat jullie elkaar stevig leren kennen en besluiten hoe jullie met elkaar willen omgaan: in tijden van succes én tegenslag. De training is inzicht- en ervaringsgericht en gaat om gezamenlijk afspraken maken, waarbij jullie team zelf beslist waarop zij graag focust:

 1. Kernkwaliteiten
  wie heeft welke kwaliteiten en hoe gaan jullie om met hem wanneer hij doorslaat in die kwaliteit?
 2. Teamwaarden
  wat vinden jullie motiverende factoren komend jaar en wat gaan jullie doen om die waar te maken?
 3. Speerpunten
  wat worden jullie speerpunten en hoe gaan jullie dat concrete invulling geven?
 4. Feedback en aanmoedigen
  hoe willen jullie elkaar aanspreken en motiveren dit jaar?
 5. Beslis
  beslis samen wat jullie van deze starttraining zullen meenemen in jullie werk

Op maat
Deze training bouwt op wat jullie nodig hebben: jullie raad / vereniging is anders dan anderen en jullie stijl is dus ook anders. Jullie bepalen hoe jullie wát willen bespreken en wat voor jullie werkt.

Testimonials
Jasmijn Mioch, voorzitter Universiteitsraad Leiden ’12-’13: “Elk jaar organiseren wij een introductiemiddag voor onze nieuwe raadsleden. Dit jaar hebben wij downsideup academy ingeschakeld en dat beviel goed: Laurens denkt constructief mee in de voorbereiding en weet de deelnemers actief te betrekken bij het programma. Zijn praktische benadering heeft zeker geholpen bij het vormen van een visie op het komend jaar.”

Bart van Veen, voorzitter studentenraad Faculteit der Bewegingswetenschappen VU ’09-’11: “academy heeft een groot interactief karakter: we werden niet alleen op de hoogte gebracht, maar gingen ook direct aan de slag. We werden zelfbewust – heel belangrijk voor raadsleden die veel in overleg zijn.”